Abazović: DPS će postati podstanar u sopstvenoj kući, ono što je radio sa državom sada će raditi sa Bemaxom

„Neka im je sretno i zdravo ih trošili u oba doma“, naveo je Abazović

Vlada Crne Gore usvojila je danas informaciju o potpisivanju ugovora o zakupu poslovnih prostora za potrebe smještaja Demokratske partije socijalista (DPS).

Premijer Dritan Abazović je danas na sjednici Vlade kazao da, „nakon što smo ih iselili iz one stare zgrade Vlade u kojem je bila kako je bila kao navodno nasljednik Komunističke partije, a u suštini neregularno“, DPS izabrala da ode u prostorije kompanije Bemax.

„Postaće podstanari u svojoj kući. Isto ono što su radili sa državom će sada raditi sa Bemaxom. Izabrali su Bemax da im malo vrate za usluge, ali je to izbor svake partije. Neka im je sretno i zdravo ih trošili u oba doma“, naveo je Abazović.

Nakon što je država ranije odlučila da iseli DPS iz stare zgrade Vlade, ova partija se obratila Upravi za katastar da u skladu sa zakonom žele da zakupe prostorije od Bemax koji je država dužna pa im plaća s obzirom da imaju parlamentarni status, prenijela je ranije danas Radio televizija Nikšić (RTNK).

U pitanju je zakup poslovnog prostora površine 1.458,50 metara kvadratnih u zgradi Vektre u Podgorici u vlasništvu privrednog društva Bemax d.o.o.

Cijena zakupnine na godišnjem nivou 211.774,20 eura (17.647 eura mjesečno).

Zakonom o javnim nabavkama definisano je izuzeće za nabavke specifičnih predmeta. Ovaj zakon ne primjenjuje se na kupovinu ili zakup zemljišta, građevinskih objekata ili druge nepokretne imovine kao i prava koja se na njih odnose.

Dok Zakon o finansiranju političkih subjekata izbornih kampanja propisuje da „poslovne prostorije za redovan rand parlamentarnih političkih subjekata obezbjeđuje organ zadužen za poslove imovine“.

Povezane vijesti