Abazović i Vojinović obišli OŠ „Dušan Korać“ i razgovarali sa predstavnicima roditelja

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar prosvjete Miomir Vojinović obišli su danas OŠ „Dušan Korać“ u Bijelom Polju zajedno sa direktoricom te institucije Todorom Popović, saopšteno je iz Vlade.

Obilazeći staru, oronulu i novu, u izgradnji školu, ministar Vojinović i direktorica Popović upoznali su premijera Abazovića sa problematikom sa kojom se suočava njihova škola i kašnjenjem sa izgradnjom novog objekta.

Foto: Vijesti

Direktorica škole je istakla da je stanje u staroj školi alarmantno zato što se u objekat star 74 godine nikada ništa značajnije nije ulagalo u rekonstrukciju, upoznajući premijera sa problemima dotrajale škole i probijanjem rokova sa izgradnjom nove škole.

Foto:Vlada Crne Gore

Direktorica Niže muzičke škole govorila je o lošem stanju prostorija u kojima oni borave i da uprkos tome veliki broj djece postiže odlične rezultate.

Predstavnici roditelja izrazili su nezadovoljstvo zbog stanja sa školom i naglasili da ukoliko se stanje ne promijeni oni svoju djecu neće slati u školu 5. septembra, zbog bezbjednosnih razloga.

,,Želimo iznaći mogućnosti kako bi ova škola bila urađena na dobrobit naše djece, nastavnika i građana Bijelog Polja, u što skorije vrijeme“, naglasio je ministar Vojinović.

Ministar je, uz zahvalnost premijeru na posjeti školi, izrazio uvjerenje da će doći do rješenja koje je svima prihvatljivo i biti na dobrobit našeg obrazovnog sistema, kako bi djeca bila bezbjedna tokom boravka u školi.

Premijer je tokom sastanka sa rukovodstvom škole i predstavnicima roditelja naveo da mu je čast i zadovoljstvo po prvi put biti gost ove škole, naglasivši da su u fokusu rada Vlade školstvo i zdravstvo.

Predsjednik Abazović je istakao da će Vlada insistirati na prevazilaženju svih problema sa kojima se suočila škola i da će na prvoj sjednici Vlade razmotriti mogućnosti u tom smislu, podijelivši sa roditeljima zabrinutost za bezbjednost djece u oronuloj školi

Povezane vijesti