Abazović: Najveći dio stanovništva u Crnoj Gori se osjeća Srbima

Ja lično želim najbolje moguće odnose sa Srbijom, ali i sa našim komšijama, poručio je on

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović za Večernji list kazao je da se najveći dio stanovništva Crne Gore izjašnjava kao Srbi.

 – Znate kako, mnogi pokušavaju da nametnu uticaj u Crnoj Gori. Mnoge velike države to pokušavaju. Vi znate da su odnosi sa Srbijom najbolji i najveći i da se najveći broj, značajan broj stanovništva se osjeća Srbima. Mnogi su pobornici SPC; to je njihovo pravo. Ja lično želim najbolje moguće odnose sa Srbijom, ali i sa našim komšijama. Ako govorimo o ustavnim pravima, tu smo da ih branimo, a ako govorimo ko će upravljati bezbjednosnim sektorom, onda su to nadležni organi Crne Gore – kazao je Abazović.
On je poručio i da ne misli da će biti novih izbora u Crnoj Gori, već da ćemo naći neki model koji bi mogao da produži trajanje Vlade u postojećem ili nekom drugom sastavu.

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne