Abazović: Nije bitno ko koga hoće u Vladi, već ko ima većinu

Premijer je kazao da je lider PES-a Milojko Spajić nakon optužbi Do Kvona želio napraviti žrtvu od sebe i da mu to nije uspjelo

Premijer Dritan Abazović kazao je da nije bitno ko koga hoće u budućoj vladi, već ko ima većinu.

On je u intervjuu makedonskoj televiziji TV21 kazao da je lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, nakon optužbi takozvanog kralja kriptovaluta Do Kvona, želio da napravi žrtvu od sebe, i da mu to nije uspjelo.

Poručio je da je uticaj Rusije u Crnoj Gori nikad manji, te da naša zemlja treba da bude lokomotiva koja će region povući u EU.

Govoreći o formiranju nove vlade, Abazović je kazao da se „nikada ne zna“.

„Slijedi konstituisanje parlamenta, pregovori o Vladi, nikad se ne zna šta će biti konačno. Najvažnije je sačuvati atmosferu i popraviti standard građana“, kazao je on.

Smatra da bi Spajić trebalo da razmisli prilikom konstituisanja vlade.

„Ako prioritet vlade bude borba protiv organzovanog kriminala i ako cilj bude da do 2027. završimo sve naše obaveze iz EU agende, onda sebe vidim u drugoj vladi, ako imaju druge propritete, srećno im bilo. Ko koga hoće, ko neće, nije važno, već ko može da dođe do većine. Ja nikakav problem nemam da odem u opoziciju, ako budu željeli stabilnu Vladu, mislim da treba da razmišljaju drugačije“, rekao je premijer u tehničkom mandatu.

Govoreći o saradnji sa liderom PES-a Milojkom Spajićem nakon optužbi takozvanog kralja kriptovaluta Do Kvona, Abazović kaže da on nema veze sa optužbama, te da ih je iznio uhapšeni Južnokorejac.

„On je htio to da iskoristi, da napravi žrtvu od sebe. inače naš narod voli žrtve. Mislim da mu to nije uspjelo. Ja nemam problem sa njim, on ako ima sa mnom, zaista ne znam. Ja sam ispod političkog mitraljeza dvije godine, sve im se rikošetom vratilo. Pogledajte Mila Đukanovića“, kazao je on.

Na pitanje da li bi sarađivao sa Spajićem da je on iznio optužbe na njegov račun, Abazović kaže da bi ih negirao i pustio institucije da rade.

„Čekam, potpuno sam relaksiran, tačka, ne bih to pomenuo. Ne bih se sa 50 saopštenja dnevno pravdao. Ja sam sarađivao sa njim i u prethodnoj vladi, ako sagleda stvari mislim da će uvidjeti svoju grešku“, kazao je on.

„Što se tiče Vlade, ako ima legitimitet da je sastavi, neka je sastavi. Treba nam i dobra vlast i dobra opozicija. Ja mislim da smo postavili odluičan temelj i smatram da bilo ko ko dođe može da radi kako treba i da nema probleme“, poručio je Abazović.

Na pitanje da prokomentariše to što za njega kažu da je američki ili njemački čovjek, odgovorio je da je svoj čovjek koji je kao predstavnik manjinskog naroda uradio istorijsku stvar.

„Mislim da će svaki naredni premijer baviti ljepšim stvarima, jer je neko morao ovo da završi. Ja sam kosmopolita, ne smeta mi“, rekao je on.

Povezane vijesti