Abazović: Novak Đoković postaje počasni građanin Crne Gore

Premijer Crne Gore pojasnio koliko poštuje najboljeg tenisera svijeta i njegovu porodicu

Herojski su se držali košarkaši Crne Gore protiv moćne selekcije SAD (83:75) na startu druge faze Mundobasketa. Ostavili su odličan utisak i savladani su tek u posljednja tri minuta. Da su imali malo sreće, mogli su i do najveće senzacije šampionata, ili čak i među osam najboljih da su se ukrštili sa rivalima po mjeri.

Ovako, pamtiće se istorijski plasman u drugu fazu, tokom koje je i Dritan Abazović, premijer Crne Gore u tehničkom mandatu, posjetio ekipu u Manili.

Abazovića je dočekao i predsjednik Filipina Ferdinand Markos mlađi, a poslije toga je izdvojio vrijeme za Nova.rs u bazi reprezentacije Crne Gore.

Razgovor je protekao u potpuno drugačijem tonu od uobičajenog, pričao je skoro isključivo o sportu, košarci, Crnoj Gori i Srbiji, Partizanu, susretima sa Nikolom Jokićem i Vladom Divcem…

Abazović je otkrio i da bi Novak Đoković mogao da dobije posebnu počast u Crnoj Gori, kao nedavno Divac koji je postao počasni građanin Crne Gore.

„Meni je drago da sam to lično uradio. Vlade Divac je legenda, ti ljudi, sticajem okolnosti, u postsportskoj karijeri određeni dio života provedu u Crnoj Gori. To je i podsticaj za ljude koji uh sreću u Crnoj Gori. Super stvar, lično mislim da ćemo slično uraditi sa Đokovićem“, kaže Dritan Abazović za Nova.rs.

Novak već godinama dio ljeta provodi u Crnoj Gori, u pauzi između bitnih turnira.

„Veliki je fan Crne Gore, često boravi tamo, imali šta ljepše nego da nas okupljaju ljudi oko kojih imamo nepodijeljena mišljenja. Oko kojih je lako animirati druge da slijede njihov primjer, čak i ako je on nedostižan. Generalno, mislim da nam sport mnogo pomažemo da neke nedaće koje imamo, političke ili ekonomske, prevaziđemo na mnogo lakši način. Moja puna podrška ljudima koji su globalni brend. Oni nisu samo brend Srbije, niti Crne Gore, oni su globalni brend. Mislim da imaju podjednako poštovanje na Filipinima, u SAD, Africi i naravno u zemljama iz koje potiču“, kazao je Abazović.

Premijer Crne Gore dodatno je pojasnio koliko poštuje najboljeg tenisera svijeta i njegovu porodicu.

„Bio je skoro u Crnoj Gori, bio je na žičari, promovisao je to na lijep način. U kontaktu smo, sreli smo se i na polufinalu Lige šampiona. Istina, on je navijao za Milan, a ja za Inter, tada sam ja imao sam više sreće. Dobro, ne može ni Novak uvijek da pobijedi u svemu. Generalno, lično bih volio, ako je to i njegova želja (da postane počasni građanin, prim.aut). Naravno, ovdje nema nikakve presije, to je stvar volje, on je i bez toga podjednako dobrodošao. I ne samo on, već bilo ko ko zaista zaslužuje i može da bude promoter, između ostalog, naše zemlje Crne Gore“, dodao je Abazović

Povezane vijesti