Abazović: Očekujem da do 1. februara svi radnici Željezare budu zaposleni

On je naveo da je izuzetno srećan jer se kompletira kupovina Željezare, napominjući da se u takav ishod vjerovalo od početka

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović razgovarao je danas sa predstavnicima nekadašnjih radnika nikšićke Željezare. Tokom sastanka sumirani su utisci povodom učinjenog u dosadašnjem procesu kupovine nikšićke Željezare.

Abazović je čestitao radnicima na istrajnoj borbi i naglasio da su oni najzaslužniji za očuvanje Željezare. On je naveo da je izuzetno srećan jer se kompletira kupovina Željezare, napominjući da se u takav ishod vjerovalo od početka.

Predstavnici radnika iskazali su zahvalnost i zadovoljstvo postignutim i naveli da očekuju u najskorijem periodu okončanje procesa zapošljavanja svih radnika u novoformiranu formu DOO EPCG – Željezara Nikšić.

Premijer je naveo da je Biznis plan usvojen i da je njime predviđeno da se novo preduzeće sastoji od nekoliko proizvodnih jedinica (Solari, Podkonstrukcija, Кonstrukcija i dr.) i da je projektovano da se zaposli 304 radnika koji će se primati fazno, u skladu sa biznis planom, odnosno potrebama proizvodnje. U razgovoru sa predstavnicima radnika, Abazović je naglasio da očekuje da do 1. februara bude okončan proces zapošljavanja radnika nikšićke Željezare.

Na sastanku se govorilo o završnom procesu preuzimanja Željezare, konstatujući da je prva tranša od 15 miliona eura po ugovoru uplaćena, dok bi druga rata, vrijedna pet miliona eura, trebala da bude uplaćena do polovone februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG

Povezane vijesti