Abazović stigao u Beograd, dočekala ga Brnabić

Abazović će se sastati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem

Premijer Dritan Abazović stigao je u Beograd, u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Srbiji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić priredila je svečani doček Abazoviću na platou ispred palate „Srbija“

Bilateralni sastanak šefova Vlada Srbije i Crne Gore, Ane Brnabić i Dritana Abazovića, počeo je danas u Palati „Srbija“ u Beogradu. Nakon sastanka premijera, uslijediće plenarni sastanak delegacija dvije vlade, a najavljeno je da će se u 11.45 sati Abazović i Brnabić obratiti medijima.

Foto: Vlada CG

Za kasnije je najavljeo da će Abazović odvojeno razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Crnogorski premijer je ranije rekao da u Beograd dolazi sa najboljim namjerama i da želi da odnosi Crne Gore i Srbije budu podignuti na viši nivo.

Vlada u Podgorici je saopštila da zvanična posjeta Abazovića Beogradu ukazuje na želju Crne Gore da sa Srbijom ubuduće gradi otvorenije dobrosusjedske i prijateljske odnose.

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u