Abazović: Svakom jasno šta se stvarno krije iza navoda Ranka Krivokapića

Premijer Dritan Abazović rekao je da je svakome jasno što se stvarno krije iza navoda koje iznosi šef diplomatije Ranko Krivokapić

U reakciji za Glas Amerike, Abazović je odbacio optužbe koje je šef diplomatije izrekao na njegov račun, poručujući da “ko u to vjeruje – neka je zdravo”.

“Inače sam premijer najmanje države koja je otišla u Kijev da pruži podršku (ukrajinskom predsjedniku) Zelenskom. Tako da je svakome jasno što se stvarno krije iza njegovih navoda”, napisao je kratko Abazović u odgovoru na pitanje Glasa Amerike.

Ministar Krivokapić ocijenjuje da je u inicijativama Abazovića da budu smijenjeni on i ministar odbrane Raško Konjević, te nedavnom smjenjivanju v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kentere, “suviše usklađenosti da bi bilo slučajno”, sa odlukom Rusije da Krivokapića, Konjevića i Kenteru proglasi personama non grata.

Abazović je u srijedu rekao da mu Ustav i zakon omogućavaju da traži smjenu ministara njegove vlade, iako je taj organ izvršne vlasti izgubio podršku u parlamentu.

Premijer je u ponedeljak Demokratsku partiju socijalista, Konjevićevu Socijaldemokratsku partiju i Socijaldemokrate da su sve tri bile pokrovitelji (šverca).

Direktor Uprave prihoda i carina i funkcioner GP URA, stranke premijera Abazovića, Rade Milošević podnio je početkom oktobra ostavku na taj položaj iz “moralnih razloga”, nakon što je saslušavan u okviru istrage o nestalom kamionu sa zaplijenjenim cigaretama.

Nakon smjene Miloševića, uslijedila je serija međusobnih optužbi Abazovića i potpredsjednika vlade i ministra odbrane Konjevića o navodnom učešću funkcionera njihovih partija u švercu cigareta

Povezane vijesti