Abazović: Temeljni ugovor nije potpisan tajno, šef granične policije neka objasni što nije spriječio šverc

Svako ko pritisne zeleno svijetlo tog dana želi da CG vrate nazad. Oni žele da nas vrate u blato nacionalizma. Ovo je sukob dvije ideje i dva svijeta, progresivnog i regresivnog. Motiv se kristališe, nije Temeljni ugovor motiv za rušenje Vlade

Temeljni ugovor nije potpisan tajno, a 31. jula nisam znao da će on biti parafiran 3. avgusta, kazao je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanje novinara.

On je upitan zašto je Temeljni ugovor potpisan tajno i da li će vlada preživjeti 19. avgust.

Mi smo imali formu i organizovali smo sastanak, to se svaki dan dešava u ministarstvima. Oni su htjeli zbog ukupne klime, između dvije varijante da bude na pressu ili ovako privatno i zatvoreno, oni su odredili da bude ovako. Ja kažem 31. jula da ne znam tačan datum potpisivanja, jer tad nisam znao da će biti trećog avgusta. Patrijarh je bio u Hrvatskoj i desilo se da bude to treći, lično mislio sam da će biti 6. ili 14, prilikom dolaska patrijarha u Herceg Novi.
Zadovoljan sam što su nekom planovi poremećeni da izazove sukobe. Ja sam rekao da neće biti nikakve pompe i ja sam bio u pravu. Nije potpisan tajno potpisan je ispred 30 ljudi, nisu bili pozvani mediji, ali su obaviješteni nakon što je procedura obavještena – naglasio je on.

Abazović je naveo da se o ugovoru priča 10 godina, a poslednjih 20 puta baš intenzivno.

Ja sam govorio da će biti uskoro, a ministar pravde početkom avgusta, napomenuo je Abazović.

Poručio je šefu granične policije da nije problem bio patrijarh, nego njegov lični problem koji je juče iskoristio.

Šef granične policije ima lični problem da ne može ostane na tom mjestu, a pitao bih ga što se radi sa švercom preko graničnih prelaza. Ovo je iskoristio prelazak patrijarha, ja bih šefa upitao zašto nije spriječio šverc u prethodnom periodu – kazao je Abazović.

Ne zna da li će vlada preživjeti 19. avgust, a istakao je da neće politički preživjeti oni koji su pokrenuli tu proceduru.

Svako ko pritisne zeleno svijetlo tog dana želi da CG vrate nazad. Oni žele da nas vrate u blato nacionalizma. Ovo je sukob dvije ideje i dva svijeta, progresivnog i regresivnog. Motiv se kristališe, nije Temeljni ugovor motiv za rušenje Vlade. – istakao je on.

Naglasio je da od prvog dana ministri Raško Konjević i Ranko Krivokapić nisu dio tima.

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u