Abazović u Beogradu na Međunarodnom sajmu vina, dočekali ga Vučić i Brnabić

Sa premijerom u delegaciji se još nalaze ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ana Novaković Đurović

Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović doputovao je Beograd gdje će danas prisustvovati otvaranju prvog Međunarodnog sajma vina „Vinska vizija otvoreni Balkan“.

To je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Foto: Vlada Crne Gore

Abazovića je na Beogradskom sajmu dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić.

Sajam se, kako navode, održava uoči sjutrašnjeg Samita inicijative „Otvoreni Balkan“, pod pokroviteljstvom Vlada Albanije, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Abazović će, kako je saopšteno, na Sajmu „Vinska vizija otvoreni Balkan“ posjetiti crnogorske izlagače, a u delegaciji se još nalaze i ministarka ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ana Novaković Đurović i ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Foto: Vlada Crne Gore

Na otvaranju Samita inicijative „Otvoreni Balkan“ 2. septembra, pored domaćina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Albanije Edija Rame i predsjednika Vlade RSM Dmitra Kovačevskog, javnosti će se obratiti i premijer Crne Gore dr Dritan Abazović, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Mevlut Čavušoglu, ministar spoljnih poslova Republike Turske i Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske. Planirano je da se lideri zemalja regiona sastanu sa investicionim grupama, kao i kriznim grupama za hranu i energetiku“, zaključuje se u saopštenju.

Povezane vijesti