Abazović u neformalnoj posjeti Beranama: Veliki planovi za razvoj Berana

Šćekić: Berane će biti regionalni medicinski centar

Premijer Crne Gore Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović danas su boravili u neformalnoj posjeti Beranama.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović za naš portal kazao je da za Berane ima velike planove, a jedan od njih je izgradnja Air Parka.

Danas smo uživali u Beranama, došli smo u neformalnu posjetu, a ugostio nas je naš kolega, ministar zdravlja gospodin Šćekić. Razgovarali smo sa brojnim građanima, ljudima iz dijaspore i turistima koji su u Beranama.

Kroz osmjeh je kazao da su čak uspjeli da odigraju „jednu utakmicu“ sa djecom na glavnom trgu.

Foto:Vlada CG, Radivoje Koprivica

Jedan jako lijep i prijatan dan u Beranama. Moram istaći da Vlada Crne Gore ima velike planove za Berane. Jedan od njih je izgradnja Air parka, koji treba da se realizuje od jeseni, stavljanje u funkciju aerodroma Berane sa još dva propratna biznisa koje sada ne bih otkrivao.“

Istakao je da veliku zahvalnost duguju ministru zdravlja, koji će od jeseni početi sa realizacijom plana da Berane bude regionalni zdravstveni centar.

Foto: Vlada Crne Gore, Radivoje Koprivica

Vlada će biti tu da mu pruži svu podršku u ostvarivanju tog cilja.“

Dodao je da se uvijek raduje da se sretne sa građanima Berana i da sa njihovih lica, kako je kazao, isčita radost da stvari u Crnoj Gori idu u pravom smjeru.

Ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić za naš portal, izkazao je veliko zadovoljstvo što je danas u svom gradu ugostio premijera Dritana Abazovića i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića.

Foto: Vlada CG, Radivoje Koprivica

Uvijek donosi pozitivnu energiju i daje nam pozitivne ideje i primjere šta treba da se radi u budućnosti u Crnoj Gori, a posebno nas raduju planovi vezani za Berane.“

Istakao je da su u planu veliki projekti koje je već i najavio, vezano za aerodrom i regionalni medicinski centar.

Mnogi su unazad trideset godina obećavali da će pokrenuti aerodrom u Beranama, ali niko to do sada nije uspio, 43. Vlada će pokrenuti već od jeseni, kako je premijer i najavio, to pitanje i dovesti do kraja. Ono što je veoma bitno za nas je regionalni centar. Već u narednim danima treba da rasporedimo sredstva zdravstvenim ustanovama, posebno za Opštu bolnicu Berane, gdje ćemo krenuti prije svega sa opremanjem Angio sale, a sve u cilju obezbjeđivanja kvalitetne i brze zdravstvene zaštite i kako bi im pružili efikasnu zdravstvenu uslugu. Ne samo za građane Berana već i za građane Rožaja, Petnjice, Andrijevice, Gusinja, Plava, kako bi ovaj kraj imao brzu i efikasnu zdravstvenu uslugu i to je za nas velika stvar.“

Foto:Vlada Crne Gore, Radivoje Koprivica

Dodao je da mu je izuzetno drago što se svaki dan emituje pozitivna energija, stvaraju se pozitivne vrijedosti, što je i suština jedne Vlade, da stvara nove vrijednosti, da razmišlja o pomirenju građana, da obezbjeđuje nove uslove za bolji život građana i stvara ljepšu budućnost.

Vjerujem da će ova Vlada mnoge stvari u narednom periodu uraditi, kao što je za ovih 100 dana uradila mnogo kvalitetnog i evidentnog. Svakako da je potrebno još vremena, ali su ključne stvari započete i urađene, a oni koje ne žele da vide neće ni vidjeti.“ zaključio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Piše: Budim info

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u