Abazović u ponedeljak na FPN u Beogradu: Govoriće na temu „Partijski sistem u Crnoj Gori nakon avgustovskih promjena“

„Abazović će sa politikološkog aspekta razgovarati o okončavanju višedecenijske vlasti jedne partije…“

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović gostovaće sjutra (ponedeljak 25. septembra) na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu gdje Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizuje organizuje seriju predavanja u okviru Masterclassa škole političkog i izbornog sistema pod nazivom „Od demokratije do autoritarizma i nazad“, saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se navodi da će Abazović govoriti na temu „Partijski sistem u Crnoj Gori nakon avgustovskih promjena“.

„Abazović će sa politikološkog aspekta razgovarati o okončavanju višedecenijske vlasti jedne partije, saradnji različitih ideoloških opcija u kontekstu partijskog pluralizma i demokratije, političkoj nestabilnosti, kao i o tome da li je moguće sačuvati demokratska dostignuća iz 2020. godine i pronaći kompromis između političkih aktera sa različitim vizijama razvoja Crne Gore“, kazali su iz Vlade.

U saopštenju piše da je Abazović doktorirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

„Bio je student generacije i dobitnik „Zlatne značke“ i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu. Specijalizovao se na nekoliko studijskih programa. Usavršavao se na Univerzitetu u Oslu, gdje je završio „Studije mira“, a bio je učesnik stručnih programa u SAD-u, Luksemburgu, Austriji, Belgiji, Španiji, Sloveniji“, piše u saopštenju.

Iz Vlade su rekli i da je Abazović radio kao demonstrator na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na predmetima prof. dr Esada Zgodića te da je do sada izdao dvije knjige: „Kosmopolitska kultura i globalna pravda“ (2010) i „Kritika globalne etike“ (2022).

Povezane vijesti