Abazović u posjeti Budvanskoj rivijeri: Prihodi u ovoj godini za dva miliona veći nego 2019.

Siguran sam da će novi infrastrukturni projekti poput žičare Kotor -Lovćen i početak gradnje bulevara Tivat-Jaz dati dodati podsticaj za još bolje turističke bilanse. Crnogorski turizam je na pravom putu, zaključio je Abazović

Predsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović obišli su turističko naselje  “Slovenska plaža” gdje su se sastali sa rukovodstvom HG Budvanska rivijera AD, predsjednikom Odbora direktora Mijomirom Pejovićem, izvršnim direktorom Jovanom Gregovićem i direktoricom TN “Slovenska plaža”- koordinatorkom hotelijerstva HGBR Vesnom Vujović.

Abazović je istakao značaj odgovornog upravljanja državnim preduzećima jer je, kako je kazao, to ono što se očekuje od upravljačkih struktura koje imenuje Vlada.

– Na svim nivoima moramo imati odgovoran  odnos prema državnoj imovini. To je osnovni preduslov da raskinemo sa lošom praksom minulih vremena i krenemo naprijed punim jedrima, istakao je on.

U tom kontekstu rukovodstvo ove državne kompanije informisalo je Abazoviča o rezultatima ističući da su prihodi od aranžmana za prvih 10 dana avgusta za 340.000 eura odnosno 22 odsto veći u odnosu na isti period 2019. godine, dok su prihodi od aranžmana u julu mjesecu veći za 609.000 eura, odnosno 15 odsto više nego 2019.

Iz kompanije su kazali da su za sedam mjeseci ove godine osnovni prihodi za 2.200.000 eura veći nego za isti period 2019. godine, što je, kako su istakli, povećanje od 22 odsto, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

Rukovodstvo je govorilo i o aktivnostima koje realizuju na planu razvoja kompanije i predstavili postojeću ponudu sa akcentom na ono što ove sezone nudi TN Slovenska plaža.

Abazović je izrazio zadovoljstvo posjetom ovom turističkom naselju u vlasništvu Budvanske rivijere i istakao da se dobri rezultati poslovanja vide i golim okom.

– Drago mi je da i podaci koje ste saopštili to potvrđuju. Siguran sam da će novi infrastrukturni projekti poput žičare Kotor -Lovćen i početak gradnje bulevara Tivat-Jaz dati dodati podsticaj za još bolje turističke bilanse. Crnogorski turizam je na pravom putu, zaključio je on.

Na sastanku je bilo riječi o budućim planovima za razvoj kompanije, te iskazana spremnost da se u saradnji sa Vladom Crne Gore u narednom periodu doprinese daljem unaprjeđenju poslovanja i ukupnih rezultata ove državne kompanije

Povezane vijesti