Abazović: Za grijanje u školama kriv onaj ko je prošle godine planirao budžet

“Da neko sad kaže da zbog ove vlade nema grijanja u školama to je notorna neistina. Ako nema grijanja, obratite se onima koji su planirali prethodni budžet i koji su zakinuli stavku koja je vezana za pitanje grijanja u Ministarstvu prosvjete.“

Premijer Dritan Abazović kazao je da Vlada nije kriva za problem grijanja u školama, već, kako je rekao, oni koji su planirali prethodni budžet. On je poručio da će riješiti taj problem, ali da neće djelovati protiv zakona.

Vlada je usvojila Uredbu o načinu planiranja i sprovođenja centralizovanih javnih nabavki,a tu je pomenuto i grijanje u školama koje je posljednjih dana problematično u sjevernim opštinama.

Da neko sad kaže da zbog ove vlade nema grijanja u školama to je notorna neistina. Ako nema grijanja, obratite se onima koji su planirali prethodni budžet i koji su zakinuli stavku koja je vezana za pitanje grijanja u Ministarstvu prosvjete. Sve što treba iz budžeta,Vlada servisira bez restrikcija. I ovaj ćemo problem riješiti, ali niti smo pravili zakon o javnim nabavkama, niti smo u mogućnosti da u kratkom vremenskom periodu djelujemo protivzakonito, jer to bi neko htio da bi onda podnio krivične prijave”, rekao je Abazović.

Zakon o javnim nabavkama, kako je objasnio, ne predviđa vanredne okolnosti.

Tako da je moj apel, a smatram da postoji raspoloženje da se ide prema intervenciji u kojoj se mijenja to zakonsko rješenje”, rekao je Abazović

Povezane vijesti