Abazović za Vašington eksaminer: Đukanović štiti kriminalne mreže unutar zemlje

Predsjednik Đukanović je na čelu ovoga

Premijer Dritan Abazović optužio je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića „da štiti kriminalne mreže unutar zemlje“ nakon što je njegova vlada napravila rekordan broj hapšenja.

To je Abazović kazao u intervjuu za „Vašington eksaminer“.

Predsjednik Đukanović je na čelu ovoga„, rekao je Abazović, optužujući ga da je podstakao vjerske i etničke podjele koje su dovele do pada njegove vlade u avgustu.

On je pozvao predsjednika Sjedinjenih Država Džoa Bajdena da pomogne ubrzanju ulaska Crne Gore u Evropsku uniju, tvrdeći da bi veći evropski blok mogao bolje da se suprotstavi Rusiji.

Abazović je rekao da bi veća američka podrška u borbi Crne Gore protiv organizovanog kriminala i korupcije, uključujući ciljane sankcije, „snizila temperaturu“ među podeljenim državama zapadnog Balkana i usmjerila njihove interese ka Sjedinjenim Državama i Evropi.

Regionalni lideri podstiču etničke podjele kako bi prikrili svoje korumpirane poslove“, rekao je Abazović.

Kazao je i da je potrebna podrška NATO-a i SAD u borbi protiv negativnog ruskog uticaja u regionu, uključujući i Crnu Goru.

„Vašington eksaminer“ je naveo i da je odlazeći premijer upozorio na uticaj Kine, podsjećajući na angažman koji je Crna Gora sa tom zemljom napravila prilikom izgradnje auto-puta.

Povezane vijesti