Abazović: Žičara Kotor-Lovćen najvažniji projekat za promociju Crne Gore

“Danas je ostvaren san mnogih generacija građana naše države. Počela je s radom žičara Kotor -Lovćen. Nakon što je postavljen kamen temeljac prošle godine uoči 13. jula, tačno 13 mjeseci nakon toga, pristižu prvi posjetioci”

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je žičara Kotor-Lovćen koja je za komercijalne vožnje otvorena danas, najvažniji projekat u istoriji naše države kada je riječ o promociji. On je na Fejsbuku poručio da je za godinu izgrađen objekat koji je najavljivan decenijama.

Abazović je saopštio da je otvoren najprestižniji infrastrukturni projekat za promociju Crne Gore.

“Danas je ostvaren san mnogih generacija građana naše države. Počela je s radom žičara Kotor -Lovćen. Nakon što je postavljen kamen temeljac prošle godine uoči 13. jula, tačno 13 mjeseci nakon toga, pristižu prvi posjetioci”, napisao je Abazović.

Dodao je da smatra da je to najvažniji projekat u istoriji naše države, kada je u pitanju promocija Crne Gore.

“Za samo godinu dana izgrađen je izuzetno komplikovan insfrastrukturni objekat, koji je najavljivan decenijama”, kazao je on.

Poručio je da ke obećanje ispinjeno.

“Ko god samo jednom ode žičarom na Lovćen i ugleda magičnu Boku Kotorsku, nikada za života neće zaboraviti Crnu Goru! Uživajte”, zaključio je Abazović

Povezane vijesti