AERO KLUB BERANE: NESAVJESNI VOZAČI DIVLJAJU PO PISTI

➡️Aero klub Berane traži zatvaranje saobraćaja prema aerodromu: Nesavjesni vozači divljaju po pisti

?Iz Aero kluba „Berane“ zatražili su od nadležnih institucija da pod hitno, iz bezbjedonosnih razloga, spriječe dalje kretanje motornih vozila na aerodromskoj pisti u Beranama. Njihova reakcija uslijedila je nakon učestalih saobraćajnih nezgoda koje se dešavaju na aerodromu koji je decenijama zatvoren za vazdušni saobraćaj. Naglasili su da su zbog nesavjesnih vozača, koji razvijaju velike brzine duž aerodromske piste, svakodnevno ugroženi brojni životi i da se takvim pojavama konačno mora stati na kraj.

?“Svjedoci smo da pojedini vozači motorima i automobilima prosto divljaju po aerodromskoj pisti razvijajući brzine i do dvesta kilometara na čas. To se dešava i u periodu kad se na pisti nalazi veliki broj rekreativaca i djece. Takođe, svjedoci smo da je u djelu piste bilo dosta saobraćajnih udesa koji su se u nekoliko slučajeva završavali tragično. Zato apelujemo da se pista zatvori za saobraćaj kako bi se spriječile dalje tragedije i stvorio mir u ovom dijelu grada“ naveli su iz Aero kluba, čiji se hangari i avio oprema nalaze u dijelu beranskog aerodroma.

?Podsjetili su da su ranije u više navrata bezuspješno pokušavali da onemoguće ulazak vozila na pistu.

?“Ranije smo u više navrata stavljali nasipe zemlje na divljim prilazima ka aerodromskoj pisti. Postavljali smo i kapije na pojedinim mjestima, kao bi spriječili ulazak vozila, ali je to sve bilo uzalud, jer su vandali uklanjali prepreke i nastavljali da rade po starom.“

➡️Iz lokalne uprave su kazali da je apel iz Aero kluba na mjesti i da se ovaj ozbiljni problem mora rješavati.

‘U više navrata postavljali smo znakove koji ukazuju da je sobraćaj na pisti zabranjen. Međutim, nesavjesni pojedinci su uklanjali te znakove, dok su vozači u kontinuitetu nastavljali da se nekontolisano kreću na ovom prostoru. Zato se mora tražiti neko drugo, adekvatnije rješenje, kako bi se spriječile dalje neželjene posledice“ istakli su Opštine Berane.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne