Aleksandar Šapić izabran za gradonačelnika Beograda

Aleksandar Šapić izabran je za gradonačelnika Beograda. Šapić je danas, postao 68. gradonačelnik Beograda. Na ovom mjestu zamijeniće doktora Zorana Radojičića.

Skupština grada Beograda danas je na sjednici izabrala novog gradonačelnika- Aleksandar Šapić, prvog na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ na aprilskim izborima.

Od ukupno 110 odbornika u beogradskoj skupštini, za Šapića je glasalo 57 odbornika, a za njegovog zamjenika izabrana je Vesna Vidović takođe iz Srpske napredne stranke. Opozicija nije glasala.

Odbornici su izabrali i 13 članova gradskog vijeća:

Miloša Dangubića, Zorana Adamovića, Stevu Marušića, Gorana Spasjoevića, dr Borisa Bursaća, Vuka Marčetića, Aleksandru Čamagić, Mariju Leković, dr Nebojšu Petrovića, Ružicu Belanović, Igora Mušića, Violetu Filip i Slobodana Šolevića.

Šapić se potom obratio prisutnima u Skupštini grada.

Graditi naš grad je zadatak od kog ne smijemo da odustanemo. Metro – nema odustajanja. Obilaznica – nema odustajanja. Nema niti će ikada biti odustajanja. Biće teško, ali zato smo tu. Beograd je otvoren. Mora da bude otvoren, jer su metropole otvorene. Zatvorene su palanke i kasabe. Moja vrata će biti otvorena za svakog od vas. Ne postoji stvar koju ću odbaciti ako je dobra za Beograđane. I sigurno ću javno reći da je potekla od naših političkih neistomišljenika. One koji su za nas glasali, njih ne zanimaju naše razlike, već da im život bude lagodniji. Istinski se nadam da ćemo svi biti zreli i samosvjesni. Živio Beograd, živjela Srbija – rekao je na kraju Aleksandar Šapić

Povezane vijesti