Ambasadorka Bugarske u posjeti Opštoj bolnici Berane

Dr Magdelinić: Beranska Bolnica renomirana zdravstvena ustanova, jedna od najboljih na sjeveru i Crnoj Gori, kako po kadrovskim kapacitetima, tako i u pogledu infrastrukture i opreme i samim tim zaslužuje da bude regionalni zdravstveni centar

Foto: Opština Berane

Povodom zatvaranja uspješno realizovanog projekta ,,Odgovor na Kovid 19 na sjeveru Crne Gore“, kroz razvojni program Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske preko crnogorske Ambasade ,,ODA 2022”, u radnoj posjeti Opštoj bolnici Berane danas je boravila Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori, Nj.E. g-đa Meglena Plugčieva.

Foto: Opština Berane

Vrijednost projekta, za koji je Opština Berane aplicirala kod Ambasade Bugarske za Opštu bolnicu kao korisnika, iznosi 35.000 eura, bez PDV-a.

Ovaj važan projekat, za širu zajednicu, će u mnogome unaprijediti uslove rada stučnog kadra i proces liječenja pacijenata beranske bolnice.

Foto: Opština Berane

Ambasadorka Plugčieva sa svojim saradnikom obišla je Opštu Bolnicu, gdje su razgovarali sa direktorom dr Miloradom Magdelinićem i njegogovim saradnicima.

Kroz projekat Opšta Bolnica dobila je opremu – sistem za kiseonik i hidraulične krevete za kovid odjeljenje, kazao je dr Magdelinić i dodao da je beranska Bolnica renomirana zdravstvena ustanova, jedna od najboljih na sjeveru i Crnoj Gori, kako po kadrovskim kapacitetima, tako i u pogledu infrastrukture i opreme i samim tim zaslužuje da bude regionalni zdravstveni centar. Uz pomoć Vlade, intenzivno se radi na ispunjenju svih uslova kako bi u kratkom roku taj cilj bio i postignut, istakao je on.

Projekt menadžer na ovom projektu bila je pomoćnica sektetara za ekonomski razvoj Opštine Berane Maja Pešić.

Povezane vijesti