Američka industrija nafte i gasa želi Trampa za lidera Amerike

Američka industrija nafte i gasa nedvosmisleno želi Donalda Trampa za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, pošto je u njegovu kampanju uložila 7,36 miliona dolara.

To je skoro deset puta više u odnosu na njegovu suparnicu u borbi za predsjedničku nominaciju Niki Hejli koja je prikupila 807.000 dolara.

Predsjednik SAD Džo Bajden je, uprkos rekordnoj proizvodnji nafte tokom njegovog mandata u Bijeloj kući, od industrije nafte i gasa dobio samo 635.000 dolara za kampanju, prenosi Blumberg, javlja Tanjug.

Proizvodnja nafte i gasa u SAD i izvoz nafte i tečnog prirodnog gasa (LNG) su cvjetali prošle godine, ali većina u industriji kaže da je to bilo uprkos Bajdenovoj politici, a ne zahvaljujući njegovim potezima.

Udruženja u sektoru nafte u gasa su često kritikovala Bajdenovu energetsku politiku, govoreći da je ona „neprijateljska” prema toj grani industrije, kao i da podriva američku privredu i radna mjesta

Povezane vijesti

Milović isključen iz Pokreta Evropa sad

„Pozicija gospodina Milovića u Vladi Crne Gore biće otvorena uoči planirane rekonstrukcije 44. Vlade, a u skladu sa ostvarenim rezultatima u oblastima vladavine prava i