ANDRIJEVČANIN OPTUŽEN ZA KRAĐU RAKIJE I LAMINATA

➡️Optužen za krađu 54 litra rakije i 15 kutija laminata
Pored toga, Andrijevčanin je ukrao i alat, testeru, bormašine, brusilice i ključeve
Osnovni sud u Beranama je potvrdio optužnicu Osnovnog tužilaštva, 6. oktobra, podignutu protiv okrivljenog D.S iz Andrijevice zbog teške krađe.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni nneutvrđenog dana tokom februara, u selu Božiće, opština Andrijevica, obio kuću i pomoćni objekat oštećenog M.V.

  • Podesnim sredstvom je razvalio prozor od kuhinje na prvom spratu, a zatim uskočio u unutrašnjost i oduzeo: 15 paketa laminata, ručni cilkular, ručnu električnu glačicu, komplet alat-sreberna kutija sa šrafcigerima, šublerima i gedorama, plastičnu kantu sa 50 ključeva, motornu testeru, tri bormašine, novu šlajfericu sa dvije brusilice za oštrenje alata, električnu mašinu za oštrenje motorne testere- navedeno je optužnicom.

Nakon toga je sa pomoćnog objekta, na visini od 1,50 metara uklonio crijep sa krova, a onda kroz tako napravljen otvor uskočio.

  • Zatim je otvorio poklopac od tavana dimenzija 80 puta 80 centimetara, ušao u unutranjost i oduzeo pet komada plastičnih bidona sa 54 litra rakije u ukupnoj vrijednosti od 1.961,00 eura, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist- stoji u optužnici

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.