Banjalučanka u pritvoru: Osumnjičena da je koleginici sipala otrov u kafu

Vještačenjem je utvrđeno da su se u kafi nalazili mravocid, kao i natrijev hipoklorit, jedan od sastojaka sredstva za čišćenje „domestos“

Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor za još dva mjeseca N.N (57) osumnjičenoj za pokušaj ubistva, pošto je, kako se sumnja, koleginici sa posla T.S. sipala otrov u kafu.

– Po ovom rješenju pritvor prema osumnjičenoj može trajati najduže dva mjeseca, odnosno do 21. marta- navedeno je u odluci suda.

Kako je saopšteno iz banjalučkog suda, pritvor je produžen N.N zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

N.N je bila zaposlena u Pedagoškom zavodu RS-a u Banjjaluci, a iz Okružnog javnog tužilaštva je ranije saopšteno da je  od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T. S. iz Banje Luke, materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je ubije.

Oštećena je zajedno sa njom radila u Pedagoškom zavodu i bila načelnica jednog od odjeljenja.

Sve su snimile nadzorne kamere koje su postavljene u prostoriju, nakon što je oštećena posumnjala da se nešto dešava i sve prijavila policiji.

Vještačenjem je utvrđeno da su se u kafi nalazili mravocid, kao i natrijum-hipoklorit, jedan od sastojaka sredstva za čišćenje „domestos

Povezane vijesti