Beba rođena u helikopteru Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva

U helikopteru Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva tokom hitnog medicinskog leta s ostrva Raba do helidroma Delta u Rijeci noćas je rođena djevojčica, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo odbrane.

Dežurni tim hitnog vazdušnog medicinskog prevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga RH oko ponoći su primili poziv za prevoz trudnice s ostrva Raba, navodi se u saopštenju.

Tokom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja u helikopteru rođena djevojčica.

Porođaj je vodio medicinski tim Hrvatske vojske, kapetan Danijela Vrhovski, doktorka medicine i medicinska sestra Maja Herceg kojima je ovo bilo prvo iskustvo porođaja u helikopteru.

„Ovo je zaista bilo posebno iskustvo. Majka je bila dobrog opšteg stanja i sve je prošlo u redu. Uprkos izazovnim uslovima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porođaj je prošao uspješno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za cio tim Hrvatske vojske, kada je beba zaplakala svi smo bili srečni i uzbuđeni“, rekla je kapetan Vrhovski i dodala da su beba i majka nakon porođaja uspješno zbrinute u riječkoj bolnici

Povezane vijesti