Beba stabilno, rizik od komplikacija uvijek postoji

Danas oko 11:20 sati policija je izvukla iz Morače tijelo ženske osobe koja je prethodno primijećena sa bebom ispod mosta Blaža Jovanovića u centru Podgorice

Beba koja je danas spašena iz Morače stabilnog je zdravstvenog stanja, ali rizik od komplikacija uvijek postoji, jer je u pitanju dijete koje nema ni dva mjeseca, saopštio je za portal rtcg dežurni ljekar iz Odjeljenja intezivne njege Instituta za bolesti djece.

Danas oko 11:20 sati policija je izvukla iz Morače tijelo ženske osobe koja je prethodno primijećena sa bebom ispod mosta Blaža Jovanovića u centru Podgorice.

Maleni borac boravio je u hladnoj rijeci sve dok ga nijesu spasili radnici Gradskog preduzeća „Zelenilo“ Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak. “Oživio” ga je švedski poslanik Adnan Dibrani, koji je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Ljekar je rekao da dijete trenutno ima “uredan obrazac disanja, bez povreda torakalnih i abdominalnih organa”.

Dijete je u riziku od aspiracionih komplikacija i infekcije. Prati se u jedinici intezivnog liječenja i svaka prognoza je ozbiljna, ako uzmemo u obzir da dijete ima dva mjeseca”, kazao je ljekar.

Naveo je da i pored spleta nesrećnih okolnosti koje su malenu bebu danas zadesile, desili su se i dobri momenti. Jedan je taj da su ga radnici preduzeća “Zelenilo” ubrzo uočili i izvukli iz vode, a drugi taj da prethiodnih dana nije bilo kiše, pa rijeka nije nabujala.

Dijete je ubrzo nakon što su ga uzeli iz vode prevezeno u Urgentni centar, a nešto kasnije izvučeno je i tijelo njegove babe.

Iz „Zelenila“ su iskazali poštovanje i zahvalnost zaposlenima na herojskom činu koji su napravili spasivši bebi život iz rijeke.

Povezane vijesti