Beranac Goran Obradović najbolji trener u 2023. godini u Srbiji

Zvanično najbolji atletski trener u 2023. godini je Goran Obradović, čovjek koji je uz Ivanu Španović najzaslužniji za njene uspjehe

Olimpijski komitet Srbije proglasio je najuspješnije sportiste, timove i trenera Srbije u 2023. godini na svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Najtrofejniji atletski stručnjak, Goran Obradović, trener srpske atletičarke Ivane Španović, proglašen je za najboljeg atletskog trener u 2023. godini u Srbiji

Titulu najuspješnijih sportista u 2023. godini ponijeli su Novak Đoković i Ivana Španović, dok su za najuspješnije timove proglašene ženska odbojkaška i muška reprezentacija Srbije u basketu 3×3. Titulu najuspješnijeg pojedinca u timskim sportovima ponio je basketaš Strahinja Stojačić. Trofej „Bobana Momčilović Veličković“ za najuspješnijeg mladog sportistu osvojila je atletičarka Angelina Topić, dok je prestižno priznanje za najuspešnijeg trenera Srbije ponio Goran Obradović.

Obradović je atletikom je počeo da se bavi 1982. godine, disciplinom skok uvis. Ambicije su mu bile daleko veće od potencijala koji je imao i već sa 18 godina je znao čime će se baviti u budućnosti. Trener je postao 1995. godine, zadužen za skakačke discipline. Obradović je imao ogromnu energiju i nevjerovatnu želju za uspjehom, ali zbog izuzetno teške situacije u zemlji i nedostatka uslova nije uspio realizovati zacrtane planove.

Obradović je porijeklom iz Lubnica kod Berana.

Zvanično najbolji atletski trener u 2023. godini je Goran Obradović, čovjek koji je uz Ivanu Španović najzaslužniji za njene uspjehe. Prošli su Goran i Ivana „sito i rešeto“, morali da se mire sa raznim nepravdama, uvijek čestitali boljima… Ali se i naosvajali medalja i medalja. I to onih najvećih. Jedna je ipak ostala nedostižna. Za sada i, vjerujemo, ne zadugo!

Povezane vijesti