Beranac razbija betonske ploče za Ginisa

U Beranama se u subotu održava Dan svjetskih rekorda.

Žarko Janković iz našeg grada pokušaće po četvrti put da se upiše u Ginisovu knjigu obaranjem neobičnog rekorda. Prvi i jedini crnogorac čije se ime našlo u čuvenoj knjizi nada se da će se uskoro još neko usuditi da krene njegovim stopama.

RTCG – screenshot

Razbijanje betonskih ploča rukom u kojoj se nalazi sirovo jaje koje nakon lomljenja desetine blokova ostaje cijelo zvuči gotovo nemoguće. Ne i za Žarka Jankovića iz Beranama trostrukog Ginisovog rekordera koji ovih dana privodi kraju pripreme za obaranje novog rekorda.

„Trenutni rekord je 28 polomljenih ploča za jedan minut, mi smo odlučili da tog dana stavimo 50. Ono što sada mogu da otkrijem je da smo na nekom broju od 48 ali to ne mora ništa da znači tog dana može da se slomi jedna ili nijedna“, kazao je Janković.

Na treninzima je rekord već oboren ali se čeka ishod samog takmičenja kako bi se ime Beranca ponovo našlo u čuvenoj knjizi.

Izvor: portal RTCG

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne