Beranac se sprema za šesti Ginisov rekord

Beranac Žarko Janković u Ginisovu knjigu rekorda upisao se pet puta. Disciplina je “tamišivari” – razbijanje betonskih ploča laktom. Za jesen najavljuje novi rekord.

Blok po blok do 88 slomljenihlaktom za 56 sekundi s jajetom u ruci. Tako je Beranac Žarko Janković ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Put do uspjeha bio je trnovit, iziskivao je trening snage, ali i psihičke pripreme, bezbroj slomljenih jaja i povrede lakta.

“U prvim naletima dolazilo je do pucanja jajeta, pa nervoza, ali Balkanci su Balkanci,tvrdoglavi i to nas je dovelo do cilja”, ističe Žarko.

Ulazak u najveću knjigu svijeta ne donosi finansijsku korist, kaže Žarko. Ipak, u rodnom gradu njemu je donio slavu, ali i posao.

“Donesi benefita, lakše zaposlenje onda kad putujete bude vam drago kad vas neko prepozna. Zadnjih 10 godina Ginis ne isplaćuje nagrade, ali dolaze sa druge strane, od prijatelja kluba”, saopštio je Žarko.

Već sad se sprema za obaranje novog rekorda.

“Samo što je priznat moj rekord Kevin Bergkuist je napravio novi podvig ove godine u Italiji i sada je on vlasnik rekorda, ali neće još dugo. Bergkuist je napravio rekord 89, samo jedan blok više, a mi ćemo ići malo više, bar tri ljestvice, da probamo”, poručio je Žarko.

Tako Žarko i Berane čekaju novi Ginisov rekord u disciplini tamišivari koja podrazumijeva lomljenje tvrdih predmeta za što kraće vrijeme. Žarko vejruje u šesti uspjeh, jer iza njega stoji cijeli tim, ali i grad. Uspio je pet puta, uspjeće kaže ponovo

Povezane vijesti