BERANCI, SLUŽBENICI GRANIČNE POLICIJE OPTUŽENI DA SU UZIMALI MITO

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda juče je razmatralo opravdanost optužnice koju je Više državno tužilaštvo podnijelo protiv dvojice službenika Uprave policije iz Berana zbog primanja mita. Vijećem je predsjedavala sudija Gorica Đalović, a odluka će biti naknadno saopštena.

Službenici Granične policije A.G. (46) i D. D. (47) iz Berana, uhapšeni su u sklopu akcije „Limes“.

– Sumnja se da su oni od 11. jula do 31. oktobra 2019. godine, prilikom obavljanja službenih dužnosti koje podrazumijevaju nadzor državne granice, zahtijevali i primali mito – novčana sredstva od više nepoznatih lica koja krijumčare akciznu i drugu robu razne namjene u većim količinama sa teritorije Republike Srbije na teritoriju Crne Gore i obratno, u zamjenu za šta su propuštali da preduzmu službene radnje – navodi se u optužnici koju zastupa viši tužilac Milica Rmandić.

TRAŽILI I PRIMALI PARE

Omogućili su većem broju lica koja su se bavila krijumčarenjem da izbjegnu mjere carinskog nadzora, da ih ne otkriju i uhvate kao izvršioce krivičnog djela. Za neizvršenje svojih službenih radnji, kako piše u optužnici VDT -a oni su od NN lica tražili i primali novac, čime je NN licima omogućeno da u Crnu Goru unesu velike količine razne robe na koji način im je dozvoljeno da izbjegnu plaćanje obaveza carine i poreza.

A. G. I D. D. se sumnjiče da su u kratkom vremenskom intervalu u šest navrata omogućili N.N. licima da iz Republike Srbije u Crnu Goru mimo graničnih prelaza unesu raznu vrstu robe, ne vršeći službene radnje koje su morali da izvrše.

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za