Beranci traže Novosađanku koja je bila model za skulpturu čuvene „Kupačice“

Nesvakidašnji oglas ovih dana može se vidjeti na društvenim mrežama- menadžment Hotela „Berane“ i Udruženje građana „Beranda“ tragaju za novosadskom atletičarkom Olgom Kalivodom, koja je 1962. godine bila model za poznatu skulpturu.

Kalivoda, koja je bila model, tada je bila članica Atletskog kluba „Vojvodina“ i danas bi trebalo da ima 75 godina.

Predsjednik Udruženja Beranda Adem Softić kazao je Portalu RTCG da je Olga 1962. godine kao četrnaestogodišnjakinja poslužila kao model, dok je bila na ljetovanju u Makarskoj.

Stoga je, menadžment Hotela „Berane“, na čijoj se terasi nalazi prvi odlivak ove skulpture, objavio oglas da se jave svi koji Olgu poznaju, kako bi je u gradu pored Lima doveli i ugostili.

Softić je otkrio da su Olgi već na tragu.

Foto: Adem Ado Softić

„Nadamo se da je zdravlje još dobro služi i obezbijedili bismo taksi, koji bi je doveo do Berana. Olgi nudimo smještaj i višednevni boravak u ovom hotelu u gradu na obali Lima“, poručuju gostoprimljivi Beranci.

Skulptura je djelo beogradskog vajara Gradimira Aleksića i ovog ljeta slavi šezdeseti rođendan. Razlog više da se proslavi ovaj nesvakidašnji jubilej.

Softić kaže da bi bilo lijepo da pronađu i Aleksića i da bi to bio srećan kraj jedne lijepe beranske priče.

Osim ove, beranske skulpture „Kupačice“ jedna se nalazi u Budvi od 1966. godine.

Treći odlivak krasi fontanu u velikom parku u Mataruškoj banji.

Četvrti je u Zaječaru, a po nepotvrđenim pričama, peti bi trebalo da se nalazi u Makarskoj, na mjestu na kom je, zahvaljujući Kalivodi, i nastala njena skica.

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u