Berane: Asfaltirane tri gradske saobraćajnice, finalizuju se radovi na mostu u Šekularu

Opština Berane, u saradnji sa Upravom javnih radova, nastavila je sa aktivnostima na asfaltiranju gradskih, ali i ulica u prigradskim naseljima. 


Završeno je asfaltiranje treće trake u ulici Miljana Tomičića, odnosno dio od Autobukse stanice do skretanja ka Domu zdravlja, ulice Mirka Arsenijevića i ulice u naselju Pešca, koja je povezana sa magistralnim putem.

„Ulica Miljana Tomičića je prometna, upravo zbog blizine Medicinskog centra, Srednje medicinske škole i drugih objekata, te postavljanje treće trake i  trotoara umnogome doprinose rasterećenju
saobraćaja. Nadam se da će našim građanima to olakšati i uljepšati svakodnevnicu, a Opština Berane će nastaviti sa unapređenjem putne infrastrukture i uređenjem naših ulica, kako gradskih tako i
prigradskih.“  kazao je predsjednik Opštine

Ulica Mirka Arsenijevića je dugi niz godina imala problem sa atmosferskom kanalizacijom, koji je ovom prilikom trajno riješen. U sklopu radova postavljeni su  trotoari i upojni bunari.
U naselju Pešca, takođe je asfaltirana saobraćajnica koja izlazi na magistralni put, čime je taj dio grada dobio izgled kakav zaslužuje.

Predsjednik Bogavac sa mještanima naselja Pešca, Berane

Predsjednik Opštine Berane sa saradnicima obišao je završetak radova na pomenutim gradskim saobraćajnicama.

Finalizuju se radovi na mostu u Šekularu

Predsjednik Opštine takođe je obišao radove i na mostu u Šekularu, koji su u završnoj fazi.
Prema riječima izvođača radova, okončanje radova na izgradnji mosta se očekuje u najkraćem roku. Most je nedavno, prilikom elementarnih nepogoda odnijela bujica, ali izgradnjom novog, mještanima Šekulara, odnosno zaseoka Laze, ponovo će biti olakšano funkcionisanje na ovom putnom pravcu, koje je do sada bilo znatno otežano.


Predsjednik je istakao da će lokalna samouprava nastaviti sa poboljšanjem putne infrastrukture, koja je jedan od važnih činilaca i za razvoj poljoprivrede, kako bi se građanjima omogućilo lakše funkcionisanje i rad u ruralnim područjima.

Povezane vijesti