Berane: Čarolije iz vrtića za ljepše odrastanje

Mališani iz JPU “Radmila Nedić”, čarolije iz vrtića, svoje vještine glume, pjesme, crtanja i igre prenijeli su i podijelili sa brojnim mališanima, koji su zajedno sa roditeljima, u glavnoj ulici, posjetili manifestaciju “Čarolijom do vrtića”

Foto: Radio Berane

Na ovaj način ukazano je na značaj predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u programu su bila uključena djeca iz centralnog vrtića i područnih jedinica.

Ciljna grupa ovogodišnje kampanje – Čarolijom do vrtića su djeca RE populacije i ranjivih kategorija. Upravo njih i njihove roditelje smo pozvali da prisustvuju ovom događaju kako bi i oni shvatili i na konkretnom primjeru vidjeli šta sve radimo u vrtiću“, kazala je vaspitačica Dragana Janković.

Ona je istakla da su prikazali samo dio aktivnosti koje vaspitači, u radu s djecom, svakodnevno sprovode u vrtiću, a koje su prilagođene različitim uzrastima.

Foto: Radio Berane

To su centri interesovanja, koji uz temu „Čarolija vrtića“, obuhvataju likovni, muzički, manipulativni, građevinski, centar za razvoj govora i fizičke aktivnosti, kroz koje djeca glume, crtaju, istražuju, bave se kreativnim radom, čime se bave i tokom boravka u vrtiću“, dodala je Janković.

Foto: Radio Berane

Kampanju “Čarolijom do vrtića”, JPU “Radmila Nedić” realizuje u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Foto: Radio Berane

Cilj kampanje je povećanje obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

(Izvor: Radio Berane/Andrija Turčinović)

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u