Berane: Kontrole ugostiteljskih objekata u narednom periodu biće pojačane

Stojanović: Stav Opštine Berane je da se mjerama kontrole na području opštine treba djelovati preventivno, kako ne bi ugrozili i onako nezavidnu finansijsku situaciju beranskih ugostitelja

O predstojećoj zimskoj turističkoj sezoni, suzbijanju sive ekonomije i aktuelnim inspekcijskim kontrolama za poštovanje mjera u cilju sprečavanja širenja virusa Korona, u radnoj posjeti Opštini Berane boravili su direktor Uprave za inspekcijske poslove u Vladi Crne Gore mr Ilir Harasani, pomoćnica direktora Ana Vujošević i glavna tržišna inspektorka Marina Radulović. Sa potpredsjednikom Opštine Berane Darkom Stojanovićem i njegovim saradnicima razgovarali su o dosadašnjim i aktivnostima koje će se sprovoditi u saradnji sa Komunalnom policijom, Sekretarijatom za inspekcijske poslove Opštine Berane i Upravom policije u narednom periodu.

Potredsjednik Opštine Darko Stojanović upoznao je predstavnike Uprave o aktivnostima koje je Opštinski operativni štab sprovodio  od nastanka pandemije virusa Korona do danas, u saradnji sa beranskom Opštom bolnicom, Domom zdravlja, Upravom policije i drugim službama. Pored ukazivanja na poštovanje mjera, kako je kazao Stojanović, namjera Štaba  je bila  da se građanima ukaže na ozbiljnost situacije od širenja opake bolesti.  Opština Berane, napominje Stojanović,  ove godine otkazala je tradicionalni koncert povodom 21. jula Dana opštine, u cilju čuvanja zdravlja građana i suzbijanja pandemije, i planirana sredstva usmerila na kupovinu novog EKG aparata za potrebe Opšte bolnice.

Prema riječima direktora Uprave za inspekcijske poslove Harasanija, saradnja Uprave, Uprave policije, Komunalne policije i Sekretarijata za inspekcijske poslove treba da bude umrežena kako bi se u predstojećim zimskim mjesecima održala kontrola mjera, u cilju suzbijanja širenja virusa Korona. Pored ovoga, jedan od važnih činilaca je i suzbijanje sive ekonomije, pa će se saradnja i u ovom dijelu i ubuduće nastaviti, što će se pozitivno odraziti kako na lokalni tako i na državni budžet.  

Načelnik Komunalne policije Aleksandar Ojdanić i sekretar za inspekcijske poslove  Dragan Zečević predstavili su aktivnosti koje su sprovodili tokom prethodnog perioda, a koje se odnose na kontrolisanje rada ugostiteljskih objekata, rad  ljetnjih bašti, kontrolisanje redova ispred ustanova i drugih poslovnih objekata i dr. Oni su naglasili da je Opština Berane postupala prema inputima i naredbama Savjeta za borbu protiv koronavirusa.

Predstavnci Uprave podsjetili su da je prethodnih dana sprovedena akcija kontrole ugostiteljskih objekata u više opština, pa je u Beranama podnijeto pet krivičnih prijava i zapečaćena 2 ugostiteljka objekta zbog rada bez odobrenja.

Sastanku su prisustvovale i pomočnica sekretara za inspekcijske poslove Dragana Pešić i šefica PR Biroa Irina Zečević.

Izvor: sajt Opštine Berane

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne