Berane: Porodica preminule djevojčice zahvalna na pomoći i solidarnosti

Porodica petnaestogodišnje djevojke Lj.A. koja je juče izgubila život u vodama rijeke Lim u Beranama, uputila je zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli ili izrazili saučešće i solidarnost sa njima.

Oni su se obratili Portalu RTCG sa molbom da prenese njihovu zahvalnost putem medija.

“Povodom tragičnog stradanja naše ćerke, iskazujemo zahvalnost predsjedniku Opštine, gospodinu Vuku Todoroviću na humanom gestu odlaganja koncerta koji je trebalo da se održi povodom Dana Opštine.

U ovim za nas bolnim trenucima, zahvalni smo takođe svim građanima Berana koji su učestvovali u spašavanju članova naše porodice.

Naime, juče je našu mlađu ćerku iz talasa Lima spasio Sadudin Agović iz naselja Talum, dok je njenu majku spasio Adnan – Ado Imeri takođe sa Taluma. U akciji spašavanja učestvovali su i Menal Malezić i Nedzad Habibović.

Nažalost, našu stariju ćerku nijesu mogli spasiti. Želimo da se ovim putem zahvalimo svima u akciji spašavanja, svim građanima Berana i sunarodnicima koji su iskazali izraze saučesca, kao i predstavnicima različitih institucija”, kazali su roditelji i porodica preminule Lj.A.

Lj.A iz naselja Riversajd bila je juče na plaži kod gradskog mosta u Beranama, i kada su je jake struje povukle, pokušali su da joj pomognu majka i sestra, ali su i one počele da se dave.

Tada se dogadjala prava drama u kojoj su građani koji su bili na plaži priskočili da spasavaju, a a grupa mladića uspjela je da od talasa otrgne majku i drugu sestru.

Petnaestogodišnjoj Lj.A., nažalost, nije bilo pomoći, a njeno beživotno tijelo izvadjeno je iz duboke i mutne vode tek nakon dolaska spasilaca Sluzbe zaštite i policije.

Maloljetna djevojčica bila je učenica Srednje stručne škole “Vukadin Vukadinovic” i njena tragična smrt izazvala je veliku žalost ne samo porodice i pripadnika romsko-egipćanske populacije iz izbjegličkog naselja Riversajd, već i škole koju je pohađala i citavog grada.

Predsjednik opstine Vuko Todorovic je zbog toga otkazao tradicionalni koncert koji je sinoć trebalo da bude održan povodom Dana Opštine.

Maloljetna Lj.A. biće sahranjena danas

Povezane vijesti