Beranka završila na sudu: Nožem nasrnula na čovjeka da odbrani brata

„Još kad sam vidjela da mi brata udaraju, sve mi se smračilo pred očima“

U bjelopoljskom Višem sudu nastavljeno je suđenje Radosavi Simonović iz Berana, koja je u pokušaju da zaštiti svog brata i troje maloljetne djece nožem teško povrijedila sugrađanina Dragomira Trišića.

U istom predmetu sudi se i Beranacima Vladanu Mijoviću, Radosavu Raičeviću (37) i Jovici Radeviću (46), koji su optuženi za učestvovanje u tuči.

Na poslednjem ročištu preko video-bima prikazana je rekonstrukcija koja je obavljena u Beranama, a zatim je svoj nalaz pojašnjavao sudski vještak medicinske struke dr Nemanja Radojević. Završne riječi zakazane su za 24. mart.

Prema optužnici, nakon svađe i tuče u dvorištu Simonovića, 3. novembra 2021. godine, oko 20 sati, Radosava je kuhinjskim nožem više puta izbola Trišića, koji je zadobio teške tjelesne povrede

Izbila je tuča između okrivljenog Vladimira Mijovića, sa jedne strane, i okrivljenih Jovice Radevića, Radosava Raičevića i oštećenog Dragomira Trišića sa druge strane“ navodi se u optužnici.

Simonović je kazala da je nožem izbola komšiju, ali nije namjeravala da ga ubije ili povrijedi.

Nijesam svjesna svega što se desilo i šta sam uradila. Ne sjećam se ni da sam uzela nož, niti šta se kasnije zbivalo. Došli su pred našu kuću i napali nas. Još kad sam vidjela da mi brata udaraju, sve mi se smračilo pred očima“ rekla je Simonović

(Dan)

Povezane vijesti