Bez zaštitnih maski u trgovinama, državnim institucijama, na aerodromu…

Aktuelne epidemiološke mjere na snazi su narednih 14 dana

Epidemiološke mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa, saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, izmijenjene su.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da se ukida obaveza nošenja zaštitnih maski u državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, organima lokalne samouprave, javnim ustanovama i drugim subjektima koji vrše javna ovlašćenja u kojima se neposredno pružaju usluge građanima.

Takođe, nošenje maski se ukida u objektima u kojima se obavlja trgovina prehrambene robe (marketi, supermarketi, hipermarketi i sl.) uključujući zelene pijace i štandove i tezge u zatvorenom prostoru, zatvorenim djelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama, kao i benzinskim pumpama.

Uprkos povoljnijoj epidemiološkoj situaciji ostaje snažna preporuka za nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i svim drugim mjestima gdje se primijeti veće grupisanje ljudi. Ova preporuka posebno se odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe„, navodi se u saopštenju.

Aktuelne epidemiološke mjere na snazi su narednih 14 dana, a dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmjenu postojećih mjera

Povezane vijesti