Bijelo Polje: Roditelji inficiranih beba predali krivičnu prijavu protiv tužiteljke

Tri puta namjerno griješila na našu štetu, ustvrdili roditelji

Trojica roditelja beba od kojih je jedna preminula a četiri oboljele Slaviša Knežević, Predrag Karišik i Eldin Salemović, predali su danas Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv državne tužiteLjke u Bijelom Polju Ljubinke Madžgalj.

-Predali smo Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv državne tužiteljke u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Ljubinke Madžgalj, zbog osnovane sumnje, da se neodgovorno ponašala i tri puta pisala optužnicu protiv četvoro ljekara i sva četiri puta promašivala cilj. Zbog nepostupanja po ukidnim razlozima na prvostepenu presudu od strane Vrhovnog suda Crne Gore, koja je prekoračila granice službenog ovlašćenja i nije zaštitila pravo nas oštećenih. Da budu proglašena krivim lica koja su odgovorna za smrt jednog djeteta i dovođenje u životnu opasnost ostalih četvoro djece, čime je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja KZCG, ali i nesavjesno postupanje u vršenju službenih dužnosti, odnosno klršila je Zakon i druge akte zbog nepostupanja po ukidnim razlozima Vrhovnog suda.

Roditelji u prijavi kažu da je ,,Madžgalj kao viši državni tužilac bila svjesna i dužna da zna da nepostupanje po ukidnim razlozima presude, najviše sudske instance Vrhovnog suda, može dovesti i jeste dovelo do teže povrede prava drugih, ovoga puta prava nas oštećenih. Time je izvršila krivično djelo nesvjesan rad u službi KZCG.

Predlažemo Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore da uradi tri stvari-predlažu trojica roditelja.

-Prvo da sasluša oštećene, zatim da izvrši uvid u kompletne spise predmeta Višeg suda u Bijelom Polju, Apelacionog suda Crne Gore i Vrhovnog suda Crne Gore. I pod broj tri, što je i najvažnije da sasluša osumnjičenu tužiteljku Madžgalj.

Predali smo krivičnu prijavu jer nijesmo zadovoljni da ovakva osoba, kakava je Madžgalj, koja je prekršila sve ove zakonske norme piše žalbu u ovom slučaju-naveli su roditelji.

  • Zahtijevamo od VDT da ovaj predmet pod hitnu izuzme iz Bijelog Polja na odlučivanje u Podgoricu. U suprotnom, bićemo prinuđeni da preduzmemo radikalnije mjere. Razne vrste protesta, kao što su štrajk glađu, protesne šetnje, blokada magistrale…Ne možemo dozvoliti da Madžgalj kojoj ovo nije prvi put da ovako nesavjesno radi, i ne samo u našem predmetu, i dalje ovako ponaša. Da se oslanjamo na pisanje njene žalbe. A ona dokazala, da je ili nesposobna ili korumpirana i da radi isključivo na šetu nas roditelja-zaključili su roditelji.

Inače, suđenje bjelopoljskim ljekarima, optuženim za smrt jedne a infekciju nekoliko beba u ovdašnjoj Opštoj bolnici je prije nekoliko dana završeno. Predsjedavajućii vijeća bjelopoljskog Višeg suda Dragan Mrdak je saopštio presudu.

-Optuženi se oslobađaju jer tokom postupka nije dokazano da su izvršili đelo koje im je optužnicom stavqeno na teret-kazao je Mrdak. Oslobođeni su ljekari Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je