Bio je radosni dječak: Osam godina od smrti velikog glumca Marinka Madžgalja

Na današnji dan, prije osam godina glumac Marinko Madžgalj preminuo je poslije teške bolesti tumora pankreasa u 37. godini.

Za opaku bolest saznao je prekasno, te je jedne večeri prevezen u KBC „Bežanijska kosa“. Tamo mu je dijagnostikovan karcinom i jedan period proveo je u bolnici na lečenju.

Sahranjen je 29. marta na Novom bežanijskom groblju uz zvuke pesama „Jedan dan života“, „Mama Huanita“, „Bolujem ja“, „Tiho noći“, „Na te mislim“, „Što se bore misli moje“.

Marinko Madžgalj rođen je 1978. u Beogradu, a odrastao je u Kotoru.

Bio je od 2012. godine stalni član beogradskog Ateljea 212. Značajne uloge ostvario je u predstavama “Sedam i po”, “Zbogom SFRJ”, “Sveti Georgije ubiva aždahu”, “Avgust u okrugu Osejdž” i “Kazimir i Karolina”.

Glumio je i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Šine”, “Hamlet”, “Govornica”, “Molijer”, “Kako vam drago”, “Zapisi iz podzemlja”, “Iz junačkog života građanstva”.

Igrao je u brojnim televizijskim serijama kao što su “Pjevaj, brate”, “Na slovo, na slovo”, “Moj rođak sa sela”, “Grijeh njene majke”, “Ranjeni orao”, “Ne daj se”, “Nina”, “Crni Gruja”, “Karađorđe i pozorište”, “Lisice”.

Popularnost je stekao u serijama “Crni Gruja” i “Ranjeni orao”. Glumio je u filmovima “Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi” i “Crni Gruja i kamen mudrosti”.

Kao član muzičke grupe “Flamingosi” osvojio je prvo mjesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

Iza sebe je ostavio ćerku Saru koju je dobio tokom braka sa glumicom Dubravkom Mijatović.

Povezane vijesti