BLAŽOVA FIRMA DOBILA OD CEDIS-A OKO 167,7 HILJADA EURA

Odluku o izboru najpovoljnije ponude donio je sada bivši izvršni direktor CEDIS-a Zoran Đukanović, samo dan prije nego što je promijenjen bord u Elektroprivredi, koja je majka firma CEDIS-a

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) realizovao je posao sa kompanijom BB Solar, u kojoj je suvlasnik Blažo Đukanović, sin predsjednika države Mila Đukanovića. Radi se o poslu nabavke armirano-betonskih stubova, za koji je firma mlađeg Đukanovića dobila oko 167.723 eura. U izvještaju o realizaciji ugovora o javnoj nabavci piše da je rok izvršenja bio 2. oktobar ove godine. CEDIS je državno preduzeće, koje je u vlasništvu Elektroprivrede. BB Solar je izabran na tenderu sredinom marta ove godine. Odluku o izboru najpovoljnije ponude donio je sada bivši izvršni direktor CEDIS-a Zoran Đukanović, samo dan prije nego što je promijenjen bord u Elektroprivredi, koja je majka firma CEDIS-a.

U odluci o izboru najpovoljnije ponude pisalo je da se na tender javilo čak sedam kompanija. Na tender su se prijavile firme Matkom, Trudbenik, Ramel i ABC sistem – iz Nikšića, Baranka eksport-import Pejanović iz Bara i General promet iz Čačka. Sve ponude su bile ispravne

U tenderskoj dokumentaciji se može vidjeti da je ponuda firme mlađeg Đukanovića stigla poslednja. „BB solar“ je CEDIS-u, između ostalog, dostavio ovlašćenje firme FBS Betonjerka iz Aleksinca, ovlašćenog proizvođača armirano-betonskih stubova, da je ovlašćen da nudi i isporuči stubove iz njihovog proizvodnog programa. Đukanovićeva firma je ponudila cijenu po jedinici mjere (po betonskom stubu) od 1.995 eura. Matkom je ponudio cijenu od 2.059 eura, Trudbenik od 1.995 eura, Baranka eksport-import Pejanović od 2.145 eura, Ramel od 2.156 eura, ABC sistem od 2.188 eura i General promet od 2.216 eura, što se može vidjeti u odluci o izboru najpovoljnije ponude, koju je potpisao izvršni direktor CEDIS-a Zoran Đukanović.

„BB Solar“ je i prošle godine samostalno dobio posao od Crnogorskog elektrodistributivnog sistema vrijedan milion i po eura. Najznačajniji državni posao koji je dobila ta kompanija jeste od Elektroprivrede (EPCG) za rekonstrukciju Termoelektrane, vrijedan 54 miliona eura. Taj posao su dobili kao član kinesko-crnogorskog konzorcijuma koji čine četiri kompanije. Posao ekološke rekonstrukcije još nije započet.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti