Bliži se formalni kraj parlamentarnih izbora: Konačni rezultati u srijedu ili četvrtak?

Nakon glasanja na Cetinju teče rok od 72 sata za podnošenje prigovora na ovom biračkom mjestu

Nakon jučerašnjeg ponovljenog glasanja na jednom biračkom mjestu na Cetinju, nosilac liste „Pravda za sve“ Vladimir Leposavić povlači sve prigovore i žalbe na parlamentarne izbore 11. juna, kako bi spriječio Socijaldemokratsku partiju (SDP) da uđe u parlament, za šta im fali 60 glasova.

To znači da se konačno bliži i formalni kraj izbora, i ako ne bude prigovora na jučerašnje glasanje na Cetinju, konačni rezultati mogli bi biti proglašeni u srijedu ili četvrtak.

„Odustajem od prigovora“ – stoji u podnesku koji je Leposavić danas dostavio Državnoj izbornoj komisiji (DIK), a koji su se odnosili na tri biračka mjesta u Donjoj Gorici u Podgorici, o kojima je DIK trebalo da odlučuje večeras.

Prema nezvaničnim informacijama Televizije Vijesti, Leposavić povlači i ustavne žalbe, od kojih se jedna odnosila na biračko mjesto u Kolašinu, gdje se, slično kao na Cetinju gdje se juče ponavljalo glasanje, broj kupona i glasačkih listića nije poklapao sa brojem birača koji su glasali 11. juna.

Ovakav rasplet ubrzava proglašenje konačnih rezultata izbora, i ne ostavlja mogućnost da SDP uđe u parlament.

Tu nadu SDP-u dao je rezultat jučerašnjeg ponovljenog glasanja na jednom biralištu na Cetinju gdje su osvojili 375 glasova, čak 253 više nego 11. juna. Za ulazak u parlament sada im fali oko 60 glasova

(Vijesti)

Povezane vijesti