BOGAVAC: BERANE JE SPREMNO DA DOČEKA PATRIJARHA

Pripreme za ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u Beranama koje je najavljeno za 26. septembar uveliko su u toku.
Predstavnici Opštine Berane danas su imali sastanak sa upravom Manastira Đurđevi Stupovi na kojem se razgovaralo o organizaciji svečanosti. 

Bogavac je naglasio da će sve opštinske službe biti 24 sata na raspolaganju upravi Manastira, a posebno u domenu bezbjednosnih službi.

Kako smi ranije objavili, odluka o datumu ustoličenja ( 26. septembar) episkopa donešena je na poslednjoj sjednici Sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC). U Beranama je najavljen i dolazak patrijarha Porfirija. 

Nema razloga za pompeznim naslovima istakao je Bogavac.

„Svi mi dobro znamo da su litije počele u Beranama, a ovdje nikad nije bilo nikakvih incidenata pa neće ni sada. Naravno, spremni smo na sve. Postoji mogućnost da se pojave izolovani slučajevi, ali mislim da nema razloga za to i da će sve proteći u najboljem redu.“ naveo je Bogavac

Vasojevići raširenih ruku dočekuju Mitropolita, Patrijarha i Vladiku

„Razmišljamo o tome i da pozovemo predstavnike iz opština koji su naši pobratimi, a oko organizacije kulturno-umjetničkog programa brine uprava manastira. Spremni smo da dočekamo mitropolita Joanikija i Patrijarha, kao i da ustoličimo našeg episkopa, Vasojevići ih dočekuju raširenih ruku.“ poručio je Bogavac

Kako smo već objavili, arhimandrit Danilo Trpčevski, iguman Manastira Đurđevi stupovi u Beranama najavio je da su pripreme za svečanost ustoličenja vladike Metodija počele još prije mjesec dana.

Povezane vijesti