Bogavac i Stijović: Unapređujemo uslove poljoprivrednih proizvođača

Na novoj Stočnoj pijaci dodijeljene su priplodne junice poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Berane, kao vid podrške razvoju poljoprivrede, stočarstva i ostanku na selu. Ova mjera realizuje se već drugu godinu zaredom u beranskoj opštini čime se povećava stočni fond i unapređuje domaća proizvodnja.

Nova stočna pijaca

Tom događaju prisustvovao je predsjednik Opštine Tihomir Bogavac i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović sa saradnicima.

Na sastanku kod predsjednika Opštine ministru Stijoviću predočene su mjere koje Opština i resorni Sekretarijat preduzimaju u oblasti pomoći poljoprivrednim proizvođačima u namjeri povećanja sredstava u narednoj budžetskoj godini za subvencije.

Ministar Stijović je iskazao zadovoljstvo aktivnostima Opštine u oblasti poljoprivrede i istakao da će ministarstvo nastaviti da podržava rad lokalne samouprave, ne samo kroz subvencije od države već i kroz projekte IFAD-a, seosku infrastrukturu, izgradnju Kuće poljoprivrede, obaloutvrde, idr.

Rukovodstvo Opštine je nakon sastanka sa ministrom Stijovićem prisustvovalo Sajmu poljoprivrede u Andrijevici.

Povezane vijesti

BiH: Pronađen kokain u paketima banana

Kokain su juče prilikom rada u skladištu pronašli u paketima banana radnici te odmah obavijestili svoga šefa, koji je pozvao vlasnika firme U Širokom Brijegu,