Božović: Ti, djevojko, ženo, ne znaš ništa o fašizmu

Čuveni glumac Petar Božović prokomentarisao je izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je ekološke proteste građana u Srbiji opisala kao “neviđen fašizam i destrukciju”.

Glumac se obratio predsjednici Vlade, savjetujući je da prestane da govori o stvarima o kojima nema pojma, jer djeluje neozbiljno i ostavlja prostor drugima da se „sprdaju s njom“.

  • Ona je ipak na velikom položaju i ne bi smjela da takve izjave, koje svakome daju prostor da se sa tim, maltene sprda. To je neozbiljno, kao što je neozbiljna njena izjava, posle ovih protesta, da je to primjer takve destrukcije. Šta je rekla na kraju – fašizma – prepričao je Božović reakciju Brnabić nakon prvog protesta, održanog u subotu, 27. novembra.

Podsjećanja radi, šefica srpske vlade je tada, bez imalo ustezanja, ne razmišljajući previše o rečima koje izgovara, okarakterisala proteste građana, nezadovoljnih usvojenim zakonima o eksproprijaciji i referendumu, kao “destrukciju i fašizam na djelu”.

-Ono što smo mogli danas da vidimo je destrukcija i fašizam na delu. I da ponovim, destrukcija i fašizam na delu. I dobro je što se policija sklonila, što su se pomjerili da ljudi vide tačno o čemu se radi, da naši građani vide o čemu se rad. Da imate ovakvu destrukciju i ovakav fašizam, da vam neko kaže gde smijete, a gdje ne smijete da idete, i kad smijete i kad ne smijete da idete, to Srbija još uvijek nije vidjela-poručivala je Brnabić uoči velikog skupa naprednjaka u Areni.

Zbog ove izjave premijerke, koja je dio građana svoje zemlje nazvala fašistima, reagovao je legendarni glumac, koji je sugerisao premijerki da ne govori o “stvarima o kojima pojma nema”.

„Ti, djevojko, ženo, ne znaš ništa o fašizmu. Ne znaš ništa ni o vojnom komunizmu i nemoj da pričaš te stvari, bre. Ti si premijerka, ko će tebi da vjeruje posle? Ko će da ti vjeruje kad pričaš stvari koje ne bi ni zagriženi, sitni političar izjavljivao da bi se uvukao stranku“ poručio je Božović.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti