Bratić nije došla u Skupštinu, poslanici opozicije napustili salu

Ministarka Vesna Bratić nije došla na današnju sjednicu Skupštine Crne Gore, a na kojoj je tema interpelacija za pretresanje Vladine politike u oblasti prosvjete.

Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela je predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću interpelaciju za pretresanje Vladine politike u oblasti prosvjete.

Potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić je istakao da su dobili dopis, kojim su obaviješteni da Bratić ne može da bude prisutna i da je ovlastila da to bude državni sekretar Damjan Ćulafić.

On je pojasnio da je to u skladu sa poslovnikom, odnosno da Bratić nije dužna da prisustvuje.

Poslanik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković je istakao da misli, kada se o ovakvim stvarima radi, da oni kojih se tiče, treba da dođu I pogledaju u oči.

“Kao što je mogao da bude ministar Stijović, ja da sam ministar, došao bih, pa makar me to koštalo funkcije”.

Iz SDP-a su predložili da se ministarka nauke, prosvjete, kulture i sporta Vesna Bratić, kao najodgovornija za aktuelno stanje u prosvjeti, smijeni u najkraćem mogućem roku.

Poslanica SDP Draginja Vuksanović je istakla da traže da Bratić bude prisutna u sali i da traže da im se kaže od kada je Ćulafić na funkciji.

Bulajić je istakao da su se na kolegijumu, koji je održan u pauzi Skupštine, a kada se saznalo da Bratić neće doći na sjednicu, dogovoreno da nastave zasjedanje.

Nakon čega su poslanici opozicije napustili salu.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne