Brnabić: Nametanje rezolucije o Srebrenici skandal i presedan

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je za RTRS da je nametanje rezolucije o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN „vrhunac pravnog nasilja, skandal i presedan“.

Brnabić je naglasila da su na ovaj način prekršeni Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, jer se o tome nije izjašnjavalo tročlano Predsjedništvo BiH, „što je neshvatljiv skandal“.

„Naš prioritet je da pričamo sa što više članica Ujedinjenih nacija i da kažemo šta je istina i šta je posredi ovdje. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je i lično angažovan na ovom pitanju. Za sve one koje žele da nas optuže kao Srbiju, da je ovo miješanje u odnose neke druge zemlje, BiH, reći ću da Srbija ne da ima puno pravo, nego i obavezu da kaže istinu o ovom presedanu, kao potpisnica i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma“, rekla je Brnabić.

Podsjetila je da rezolucija nije „prošla“ Predsjedništvo BiH.

„Morala je, prema Ustavu BiH. Ona samim tim podriva taj Dejtonski mirovni sporazum i samim tim Republika Srbija mora da reaguje. U pitanju je ogromna greška koju će svi na jedan ili drugi način, politički ili kako god, plaćati u budućnosti uključujući na kraju krajeva i UN zbog presedana koji se pravi“, zaključila je Brnabić

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.