Budva: Pronađeno oružje sa prigušivačem i silikonske maske, policija traga za dvije osobe, jedna uhapšena

Sumnja se da je oružje bilo planirano za likvidaciju

Budvanska policija uhapsila je rano jutros M.A. (34) iz Jermenije i zaplijenila više komada oružje i silikonskih maski.

Iz Uprave policije saopšteno je da njihovi službenici tragaju za dvije osobe koje su uspjele da pobjegnu, a za koje se sumnja da su učestvovovale u planiranju likvidacije.

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih osoba, spriječili likvidaciju i uhapsili M.A. (34) iz Jermenije.

Foto: Uprava policije

Oružje i maske pronađreni su u „golfu“ barskih registarskih oznaka u dvorištu nadomak nedovršenog hotela pritvorenog gradonačelnika Budve Mila Božovića.

Policijska patrola pratila je „golf“ koji je ušao u Solunsku ulicu, gdje se vozač parkirao u dvorište iza nedovršenog hotela. Tada je zaustavljen, te obavljen pretres.

„Budvanska policija je sinoć oko 22.30 časova u ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke VW Polo barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli. Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slijepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglao izašla tri lica i dala se u bjekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice. Odmah su obaviještene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj dio Budve zajedno sa službenici kriminalističke policije“, navodi se u saopštenju.

Policija je blokirala grad i započela intenzivna potragu za pomenutim licima.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Budva izvršio uviđaj na licu mjesta. U vozilu su pronađena dva pištolja marke „Glock“ sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj „Škorpion“ sa prigušivačem i 17 komada municije, dvije silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje. Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog djela koje je spriječeno efikasnom reakcijom pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Budva“, zaključuje se u saopštenju

Povezane vijesti