Časovi najvjerovatnije 45 minuta

„To je ono što smo čekali dvije i više godina, zbog korone“

Školska godina će, najvjerovatnije, početi sa časovima od 45 minuta, kaže predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović.

Kako sada stvari stoje školska godina će početi sa časovima od 45 minuta. To je ono što smo čekali dvije i više godina, zbog korone“, kazao je Božović, u Jutarnjem programu TVCG.

Očekuje da neće biti problema u prilagođavanju nakon dužeg perioda sa časovima od 30 minuta. Ipak kaže da sve zavisi od procjena Instituta za javno zdravlje.

Komentarišući proteste prosvjetara u Budvi, Božović je kazao da je situacija komplikovana i da je štrajk opravdan, iako je organizovan bez znanja Sindikata.

U školama u Crnoj Gori stvoreni su uslovi da časovi u novoj školskoj godini traju 45 minuta, ali će Ministarstvo prosvjete ispoštovati preporuke zdravstvenih vlasti, rekao je ranije resorni ministar Miomir Vojinović.

On je, u intervju pod nazivom Nova školska godina – šta nas čeka i jesmo li spremni, kazao da smatra da je to jedini mogući način da se vrati ono što je u određenoj mjeri izgubljeno skraćivanjem časova na 30 minuta.

Povezane vijesti