ČETIRI CRNOGORSKA DRŽAVLJANINA UHAPŠENA U ŠPANIJI

➡️Oduzeta marihuana, 10.000 eura, vozilo, falsifikovane isprave

Uprava policije (UP) saopštila je danas da je „zajedničkom akcijom crnogorske i španske policije uhapšeno osam pripadnika kriminalne grupe od kojih četiri crnogorska državljanina“.

U saopštenju se dodaje da su uhapšeni D.B. (35) iz Podgorice koji posjeduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

„Ova lica su osumnjičena za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije“, ističe se u saopštenju.

Iz UP su kazali da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal „Guardie Civil“ Španije, „sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva „Bubestis“ prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem opojne droge marihuana“.

Iz UP su kazali da „kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najvjerovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane“.

„Daljim pretresom prostorija koja su ova lica koristila u Valensiji još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije“, piše u saopštenju UP.

Naveli su i da se nastavlja sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u ovom predmetu.

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za

Pretres u prostorijama ASK-a

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) ušli su jutros sa nalogom za pretres u zgradu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK). SPO je blokirao zgradu i u