CGO tvrdi: Majka Janka Odovića prihodovala preko 3.000 eura od Ministarstva finansija

Odović je, kažu iz CGO, bila angažovana na poziciji stručne saradnice u Komisiji za obeštećenje u Bijelom Polju

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je da im je Ministarstvo finansija dostavilo podatke koji se odnose na iznose i osnove naknada Vildani Odović, majci Janka Odovića, bivšeg državnog sekretara tog Ministarstva.

Te naknade su isplaćene od 18. marta 2021. do 1. aprila ove godine, to jest tokom njegovog mandata.

Vildana Odović je od Ministarstva finansija i socijalnog staranja tada prihodovala 3.335 eura, u mjesečnim iznosima od 250 eura, odnosno 125 eura. Prema dostupnim podacima, ona je zapošljena u Zavodu za zapošljavanje, u Birou rada Pljevlja, na poziciji samostalne savjetnice – saopšteno je iz CGO.

Kako se navodi u rješenju Ministarstva finansija, nakon uvida u evidencije Službe za materijalno-finansijske, računovodstvene poslove i javne nabavke Ministarstva finansija, Odović je, kažu iz CGO, u tom periodu bila angažovana na poziciji stručne saradnice u Komisiji za povraćaj i obeštećenje u Bijelom Polju.

CGO ukazuje da su ovakvi slučajevi indikativan primjer raspolaganja državnim resursima u partikularnom interesu. CGO će nastaviti da dosljedno osvjetljava ilustrativne slučajeve, u nadi da će to biti instruktivno za institucije i donosioce odluka– naglasili su iz CGO

(Dan)

Povezane vijesti