CIVIS ZAHTIJEVA DA SE SAOPŠTE ARGUMENTI SMJENE DAMJANOVIĆA

➡️AKO IZOSTANE OBJAŠNJENJE OD SPAJIĆA, NEKA NE RAČUNA NA NAŠU PODRŠKU

?Savez građana CIVIS saopštio je danas da „zahtijeva od ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da hitno saopšti argumente na osnovu kojih je Vlada ekspresno, na elektronskoj sjednici 21. oktobra, smijenila vršioca dužnosti (v.d.) direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića i na tu važnu poziciju imenovala Milenu Petričević“.

?Vlada je juče na elektronskoj sjednici za vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC) imenovala Milenu Petričević, dok je odlučeno da se dosadašnjem vršiocu dužnosti Aleksandru Damjanoviću ne produži mandat. To je urađeno na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

?“Potrebno je da Spajić, kao član ekspertske Vlade, obrazloži svoj predlog i detaljno obavijesti javnost o tome da li su razlozi smjene Damjanovića nedovoljna stručnost ili izostanak rezultata rada u instituciji kojom je rukovodio nekoliko mjeseci“, ističe se u saopštenju CIVIS.

?Oni su dodali da je potrebno i da Spajić obrazloži imenovanje Petričević, odnosno predoči javnosti njena stručna i ekspertska dostignuća u dosadašnjoj radnoj karijeri.

?“Ukoliko izostanu objašnjenja ili ona buda neargumentovana, ministar Spajić neka ne računa na podršku CIVIS u Skupštini Crne Gore za bilo koji zakonski predlog iz resora kojim rukovodi“, navodi se u saopštenju CIVIS.

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.