Član Atletskog kluba Lim Ognjen Marsenić proglašen za najboljeg junior u 2022. godini

Priznanje za ostvarene rezultate u 2022. godini dobili su i Nevena Dobrašinović (Lim), Maša Bubanja (Lim) i Nemanja Đurišić (Lim)

Posebno priznanje dobio je Darko Pešić (Lim)

Foto: AK Lim

Atletski savez Crne Gore sa ponosom može da napravi rekapitulaciju i sumira godinu. Godina kojoj se broje posljednji dani ostaće zlatnim slovima upisana u istoriju crnogorske atletike

Članovi Atletskog kluba Podgorica, Danijel Furtula i Marija Vuković, najbolji su atletičari Crne Gore u 2022. godini, u tradicionalnom izboru Atletskog saveza.

Foto: AK Lim

Vuković je godinu na izmaku obilježila osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Zlatna je bila na Mediteranskim igrama u Oranu, dok je nastup na dvoranskom prvenstvu svijeta u Beogradu završila na četvrtom mjestu.

Furtula je na šampionatu Evrope u Minhenu osvojio 21. mjesto (59,10), zlatni je bio na Prvenstvu malih zemalja Evrope na Malti (61,48), a bronzani na Mediteranskim igrama u Oranu (61,74). On je kazao da je medalja Marije Vuković najvredniji rezultat crnogorske atletike, možda i crnogorskog sporta uošte.

Foto: AK Lim

Najbolji juniori u 2022. godini je Ognjen Marsenić (Lim) i Irena Bošković (Tara), dok su za najbolje mlađe juniore izabrani Haris Adrović (Jedinstvo) i Vesna Kljajević (Tara).

Najbolji pionir je Bogdan Borović (Rudar), a pionirke Anđela Đuranović (2008, Sanja), Elzana Guberinić (2009, Orion) i Amra Hubanić (2009, Jedinstvo).

Specijalnim priznanjem za ostvarene rezultate u 2022. godini nagrađeni su Dragan Pešić (Lovćen), Kristina Rakočević (Jedinstvo), dok će posebna priznanja dobiti Tomaš Đurović (AK Podgorica), Darko Pešić (Lim), Ljiljana Matović (Dionis), Mia Milašinović (Sanja), Risto Drobnjak (Jedinstvo), Amir Papazi (Tempo) i Anabela Mujovi (Sanja).

Priznanje za ostvarene rezultate u 2022. godini dobili su i Nevena Dobrašinović (Lim), Maša Bubanja (Lim), Petar Tomić (Mornar) i Ognjen Vojvodić (Mornar).

Atletski savez je specijalno priznanje namijenio i Joani Siomou, treneru Marije Vuković za izvaredan ostvareni rezultat na Evropskom prvenstvu.

Nagrađeni su i ostali treneri čiji su takmičari osvojili medalje ili izborili norme za učešće na međunarodnim takmičenjima.

Prisutne su na svečanosti u Sportsko kulturnom centru Univerziteta pozdravili i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević i predsjendik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Zanimljivo je da članovi AK Lim iz Berana, iako su dobitnici prestižnih državnih i balkanskih nagrada, nisu bili nagrađeni od strane Opštine Berane

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –